نون با آرد زرت سمولینا



نون سمولینا 

این نون را از یه دوست خوب به اسم فضیلت یاد گرفتم که نونیست عربی‌ و در الجزایر و تونس خیلی‌ مرسومه





































۵۰۰ گرم آرد ذرت


این نون را میتونین با آرد گندم هم درست کنید دقیقا به همین روش

۲۵۰ میلی‌ لیتر آب یا شیر


کره ۸۰ گرم


۱ تخم مرغ کامل


۷ گرم مخمرپودری یا مایع خمیر


۱ قاشق مربا خوری شکر


مقداری سیاه دانه یا رازیانه یا هر دونه دیگری که دوست درین ولی‌ ترکیب سیاهدنه و رازیانه بسیار عالی‌ می‌شه حتا واسه من هم که از رازیانه اصلا خوشم نمیاد

آب را تا ۳۷ درجه سانتیگراد گرم نموده آن ار داخل ظرف بریزید.

مایه خمیروشکررااضافه کنید

چنانچه از پودر خمیر استفاده می‌کنید ۵ الی ۱۰ دقیقه صبر کنید تا روی آب را پوشش کف مانندی بگیرد اگر این کف روی آب ایجاد نشود همانطور که قبلان عرض کردم خمیر مایع شما کهنه شده



روی میز آشپزخونه ترکیب آرد ، نمک، سیاهدنه و رازیانه را بریزد و وسطش را گود کنید و آرام آرام مایع را به آرد .اضافه کنید بعد تخم مرغ و کره. اگر ماشین آشپزخونه دارید که بهتره همه این کارا رو با ماشین انجام بدین که خیلی‌ راحتره. اگر دستی‌ عمل می‌کنید مرحله ورز دادن خیلی‌ مهمه، اینقدر ورز بدین که از حالت چسبندگی خارج بشه ولی‌ نه اینکه خمیر خشک باشه بهتر اینکه کمی‌ آنرا چسبنده آماده کنید اینطوری مطمئن تره بعد از تخمیر راحت تر میشه فهمید که آیا بازم آرد می‌خواد یا نه خلاصه حدود نیم ساعت باید ورز بدین


خمیر رو تو یه ظرف مدت ۱-۲ ساعت رها کنید در دمای آشپزخونه و روی ظرف رو حتما با سلفون یا حوله گرم نمدار بپوشونید برای اینکه خمیر خشک نشه.


بعد خمیر رو از ظرف خارج کنید روی میز آرد بپاشید و دوباره ورز بدین که هوای ایجاد شده در اثر تخمیر کاملا خارج بشه سپس انو روی سینی فر به شکل دلخواه فرم بدین بهتره سینی رو کمی‌ چرب کنید . روی خمیر رو با کره آب کرده کاملا آغشته کنید یادتون باشه فر رو قبلان با درجه حرارت پائین روشن کنید فقط کرم بشه. و بعد ۱۰ دقیقه خاموش کنید


حدود ۱۵ دقیقه سینی رو تو فر که فقط گرمه و حتما خاموش رها کنید. یادتون باشه فر نباید بیشتر از ۴۰- ۵۰ درجه گرم شده باشه .


خوب این مدت باعث می‌شه که خمیر بازم پف کنه و حجم دار بشه . بعد میتونید دوباره فر رو روشن کنید ۱۸۰ درجه سانتیگراد طبقه وسط. بعد از ۱۰ دقیقه میتونید زرده تخم مرغ زده شده را روی خمیر بمالید و دوباره بگذارید داخل فر مدام چک کنید حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگه معمولان کافیه کافی‌ همین که روی نون کاملا طلائی و خوش رنگ شد . خوب فکر می‌کنم که این نون هم آماده شد













1 comment:

Anonymous said...

what is the recipe for this

About Me

I'm Proshat, the queen behind Proshat Kitchen. I've never attended a cooking class, although I'd love to. My cooking knowledge mostly comes from my lovely mom, a master chef in our family, and also leaning by doing. I really love this wonderful science and I'm still fascinated by it. I’m a senior researcher in energy and economy, recently finished my Ph.D. So I am not an expert cook, please do not refer my blog as a professional source. I start blogging as a way to keep track of my progress in the kitchen and to get rid of the pile of printed recipes with hand written notes. I mostly write about my general experiences and my baking adventures. I love trying new combos in our everyday bread. On my blog you will find lots of classic recipes with a personal touch. Except my husband, a couple of close friends are my main testers. Love you all!! If you have a recipe you'd like me to feature on my blog, drop me a line. I would also love to hear your thoughts. I'm so happy you took the time to visit my blog; it means so much to be. Hope you'll visit again soon :) Love, Proshat

Search This Blog